Atletiekvereniging Olympia haalt 13 medailles

0
94
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op zondag 4 februari hadden de meisjes van de 2de divisie van de selectie Ritmische Gymnastiek de eerste plaatsingswedstrijd in Leiden. Om 8.00 uur startte de wedstrijd met de categorie Benjamins.

Julia van Stiphout eindigde op de eerste plaats met 15.550 voor haar oefening Zonder Materiaal. Liva Akpullukcu werd in deze categorie tweede met 15.350 en Leah Zwaan werd 5de met 14.900.

Daarna was het beurt aan de Pre-junioren 2013. Zij deden een oefening met hoepel. Hier kwam Liva van Orsouw als 1ste uit de strijd, teamgenootje Jill van den Berg werd 3de en Milou van Leeuwen werd hier 5de.

Bij de Pre-junioren 2012 deden Noémi Leihitu en Regina Komendant voor de allereerste keer mee aan een wedstrijd bij Ritmische Gymnastiek. Noémi kende geen zenuwen en nam de zilveren medaille mee naar huis. Regina maakte wat foutjes aan het begin van de oefening, maar maakte de oefening daarna netjes af. Zij eindigde op een keurige 6de plaats in het totaalklassement.

Foto: aangeleverd

Daarna moesten de junioren aan de slag. Zij lieten de jury een oefening met hoepel zien. Bij het geboortejaar 2011 werd Sophie van Leeuwen tweede, Julia de Groot derde en Marly Visser werd 6de. Bij het geboortejaar 2010 werd Anneloes Wemmers eerste, Sienna van Dordregt tweede, Yuliya Boon 4de, Isabel van der Ploeg 5de en Bo Paans 8ste. Bij de Junioren 2009 mocht Aissa Coly de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Als laatste was het de beurt aan de Senioren. Mirjam Vroegindeweij liet een prachtige bal-oefening zien en scoorde 18.000. Hiervoor mocht zij de gouden medaille mee naar huis nemen. Alicia Lagewaard werd in deze categorie tweede en nam de zilveren medaille mee. Als laatste was het de beurt aan Amélie van der Bergh. Zij liet ook een mooie bal-oefening zien en mocht ook een gouden medaille in ontvangst nemen.

Op zaterdag 6 april is de volgende plaatsingswedstrijd in Barendrecht. Op zaterdag 25 mei organiseert Olympia Papendrecht de laatste plaatsingswedstrijd voor deze meiden in het Sportcentrum in Papendrecht.