Papendrecht geeft punt cadeau aan NSVV

0
88

NUMANSDORP – Zaterdagmiddag speelde Papendrecht uit tegen NSVV. In een wedstrijd waarin Papendrecht heer en meester was, vele kansen creëerde en mooie aanvallen liet zien, beloonde de ploeg zich niet met drie punten, maar slechts met één. De eerste kans van de wedstrijd ontstond uit een omschakeling over rechts. Jurvenny Bernadina stoomde langs de zijlijn op. Zijn afgemeten voorzet kon net voor de instormende Justin Beemsterboer worden weggekopt door een NSVV-verdediger.

Niet veel later werd aan de andere kant Donovan Stewart weggestuurd door de prima spelende Rick Molenaar. Zijn voorzet werd bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Wouter van der Werff niet vol geraakt, waardoor Jarmo Hartgers simpel de bal kon oprapen.

Papendrecht was onder leiding van Norichio Nieveld heer en meester op het middenveld. NSVV kwam maar af en toe onder de druk van Papendrecht uit. Rick Molenaar was dicht bij de voorsprong maar zijn schot van een meter of twintig belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Papendrecht bleef kansen creëren met mooie combinaties en steekballen. De afronding liet echter te wensen over.

Na de rust was het even NSVV dat het initiatief nam, maar na 5 minuten pakte Papendrecht de regie weer over en ging men verder waar het gebleven was, namelijk met kansen creëren. Dit resulteerde in de 55e minuut in de 0-1. De hardwerkende Justin Beemsterboer frommelde zich op de achterlijn langs drie verdedigers om vervolgens de bal terug te leggen op Donovan Stewart die simpel het net vond.

Rode kaart
Niet veel later was het Jurvenny Bernadina die na een mooie combinatie alleen richting het NSVV doel kon. Zijn schuiver kon gepakt worden door Jarmo Hartgers. Het leek erop dat Papendrecht de wedstrijd simpel zou kunnen uitspelen maar in de 62e minuut kantelt de wedstrijd volledig. Bij één van de spaarzame aanvallen van NSVV werd de bal voor het eerst door de gastheren tussen de palen geschoten. Papendrecht-goalie Roy Rijntjes had alle moeite om de gelijkmaker te voorkomen. Uit de corner ontstond een scrimmage in het doelgebied. Nadat de zwaar gehinderde Roy Rijntjes de bal losliet en vervolgens weer te pakken kreeg, werd hij geraakt door een NSVV-speler. Na het daaropvolgende tumult toonde de prima leidende scheidsrechter Simonse Michael van Rooijen de rode kaart. Het slaan van een tegenstander bleek bij navraag de reden van de kaart. Op zijn zachtst gezegd niet echt handig.

Na de rode kaart ging NSVV vol in de aanval. Papendrecht werd achteruitgedrukt maar hield aanvankelijk stand. Toch lag in de 72e minuut de bal achter Roy Rijntjes. Slordig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Peter Jan Cazonader alleen naar Roy Rijntjes kon die vervolgens de bal in het doel schoof.

Ondanks de numerieke minderheid hield Papendrecht het betere van het spel. NSVV kwam goed weg toen invaller Djerrel Saffignani met een heerlijke dieptebal Justin Beemsterboer wegstuurde. Het schot van de spits spatte op de lat uiteen. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man. Michael Owens kreeg in de 86e minuut zijn tweede gele kaart. Na het affluiten van scheidsrechter Simonse overheerste bij Papendrecht het gevoel dat er een punt geschonken was aan NSVV.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Bernadina, Van Rooijen, Baars, Job van der Werff, Molenaar, Nieveld, Beemsterboer (Van Wijk), Stellingwerf (Drenthe), Wouter van der Werff (Ruiz), Stewart (Saffignani).