Papendrecht is nu JOGG-gemeente

0
158

PAPENDRECHT – Papendrecht is vanaf dit jaar een zogenaamde JOGG-gemeente. Dit laat de gemeente weten via een brief aan de gemeenteraad. De gemeente gaat een samenwerkingsovereenkomst met de stichting JOGG aan, omdat men hiermee op een “structurele, integrale en duurzame wijze kan werken aan de gezondheid van jongeren”. Inmiddels zijn landelijk 212 gemeenten aangesloten, en binnen onze (GGD-ZHZ) regio vier.

JOGG (JOGG – Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) wil dat alle kinderen en jongeren in Nederland opgroeien in een gezonde leefomgeving. Het gaat daarbij om een gezonde leefstijl in het algemeen en om gezonde voeding, voldoende bewegen, ontspanning en slaap in het bijzonder. De JOGG-aanpak richt zich op alle kinderen en jongeren in Nederland van 0 tot en met 19 jaar.

JOGG is een initiatief van het Convenant Gezond Gewicht, een samenwerkingsverband van 27 landelijke organisaties. Het landelijke JOGG-bureau ondersteunt gemeenten bij deze structurele aanpak om jongeren gezonder te laten opgroeien.

Het besluit om deel te nemen aan JOGG sluit aan bij de doelen die het college heeft gesteld in onder andere het lokaal gezondheidsbeleid, het Vitaliteitsakkoord en het sportbeleid. Ook bevordert deze deelname het bereiken van de doelen zoals die in het plan van aanpak Gezond en Actief Leven worden benoemd. Deelname aan JOGG is in dit plan ook aangekondigd.