Nationale Voorleeswedstrijd Bibliotheek Aanzet

0
174
Foto: aangeleverd

REGIO – Op donderdag 8 februari deden leerlingen uit Papendrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht mee aan de lokale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deborah Quist van Basisschool de Calvijn in Sliedrecht won de regionale voorronde in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam. Zij las voor uit het boek ‘Over de Streep’ van Rijk Arends. “Je nam ons helemaal mee in het verhaal én eindigde met een spannende cliffhanger,” aldus de jury.

Nationale Voorleeswedstrijd
Voorlezen is leuk! Al sinds 1993 wordt door Stichting Lezen de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd om het leesplezier in groep 7 en 8 te stimuleren. Op 10 april is de provinciale finale in Rotterdam. Iedere provincie selecteert een winnaar voor de landelijke finale op 22 mei in Utrecht. Eerst is de regionale ronde nog in maart. Hier vertegenwoordigt onze lokale winnares onze regio.

Over Bibliotheek AanZet
Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal.

De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Je kunt daarom bij Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen of om te leren hoe je een DigiD aanvraagt. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van. De bibliotheek is er voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekaanzet.nl.