Zwemmers De Geul presteren goed bij Nationale Zwemcompetitie

0
160
Foto: De Geul

PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag stond de derde ronde van de Nationale Zwemcompetitie op het programma voor de zwemmers van de Geul in het zwembad van het Sportcentrum.

De wedstrijd begon met een 4x 100m vrije slag estafette voor jongens junioren 4 en jonger. Paul, Senna, Tygo en Owen zwommen hierbij naar een 2e plaats. Paul wist hierbij voor het eerst onder de minuut te zwemmen op de 100 m vrije slag. Daarna was het de beurt aan Stefanie, Sofie, Tess en Eline voor de estafette 4x 50m wisselslag voor meisjes junioren 4 en jonger. Ook dit team eindigde op de 2e plaats.

Hierna stonden de individuele nummers op het programma. Hierbij werden er 52 persoonlijke records gezwommen. Eline, Tygo, Tens, Bas, Sanne, Daphne en Kjeld zwommen op alle afstanden waarbij ze aan de start verschenen een pr. Verder waren er pr’s voor Faustine, Sébastien, Paul, Loïs, Donna, Senna, Tess en Sofie. De grootste pr was voor Sofie op de 200 m wisselslag van ruim een halve minuut.

Halverwege de wedstrijd was er een 4 x 100 m vrije slag gemengd voor jeugd 2 en jonger. Donna, Owen, Tess en Paul zwommen hierbij naar de 2e plaats. De wedstrijd eindigde met de 4 x 100 m wisselslag gemengd voor senioren. Ivan, Daphne, Laura en Nathan eindigden hierbij op de 3e plaats.

De zwemmers van de Geul hebben met deze prestaties de koppositie in de B-klasse Regio West verder verstevigd.