Drechtstreek verslaat SV Meerkerk in een matige wedstrijd

0
106

Foto Piet van Beest

PAPENDRECHT – Mooi was het allemaal niet maar Drechtstreek bleef SV Meerkerk de baas met 3-0. Door die uitslag staat Drechtstreek slechts een punt verwijderd van de toppositie in de 3e klasse C. Koploper GSC/ODS verloor van Wieldrecht en Schelluinen speelde gelijk tegen ZBC’97. Beide ploegen staan hierdoor op 30 punten en Drechtstreek staat derde met 29 punten.

Voor een duel in de top van de competitie was het niveau teleurstellend te noemen. Na het snelle doelpunt van Tukunbo Ogunsuyi was er weinig fraai voetbal te zien. Zijn schot, na een prima steekbal van Thijs den Dunnen, werd vakkundig achter doelman Wilco den Tuinder gedeponeerd. Daarna slaagde noch Meerkerk, dat wat personele problemen kende, noch Drechtstreek er in om het publiek te behagen. Beide ploegen leken onmachtig en de wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Tot aan de rust bleef de 1-0 stand op het bord staan.

Na een serieuze speech van trainer Dennis Schoonewil in de rust en enkele omzettingen in het elftal speelde Drechtstreek duidelijk attenter en beter. Er leek wat meer pit in de ploeg gekomen en al was het niet geweldig, Drechtstreek kwam beter in het spel. Het is voor de jeugdige ploeg vaak een opgave om tegen veel geroutineerdere tegenstanders het hoofd koel te houden en door te pakken. Met de ervaren Koen Lighaam na zijn vakantie weer als invaller in de ploeg en met routinier Rick Sieses er bij werd de ploeg gevaarlijker en dat resulteerde zo’n tien minuten voor het eind in de ingekopte 2-0 van Lighaam, op aangeven van Rick Sieses. Sieses schoot kort voor het eind zelf vanaf zo’n 25 meter de bal onhoudbaar voor Wilco den Tuinder in de rechter benedenhoek: 3-0.

De goede positie op de ranglijst is natuurlijk prettig voor de club, maar de doelstelling van coach Dennis Schoonewil is toch vooral dat de ploeg zich veilig speelt om de promotie/degradatie perikelen onder aan de ranglijst aan het eind van het seizoen te voorkomen. Als daar ook nog een mooie positie op de ranglijst bij hoort, dan is dat mooi meegenomen.

Volgende week speelt Drechtstreek de uitwedstrijd in en tegen Alblasserdam. Aanvang 14.30 uur.