Praatpaal: ANWB AutoMaatje in Papendrecht

0
345

PAPENDRECHT – Dinsdag in het eerste uur zijn Sascha Zonneveld en Frank Koopmans te gast om te praten over het project ANWB AutoMaatje in de Gemeente Papendrecht. Dit is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De dienst is er speciaal voor inwoners die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. ANWB AutoMaatje kan bijvoorbeeld ingeschakeld worden voor een bezoek aan het ziekenhuis of de huisarts, maar ook voor leuke uitjes zoals op bezoek bij een vriendin of gezellig winkelen.

In Papendrecht wordt dit georganiseerd door Sterk Papendrecht. Sascha is de coördinator van het project en Frank is een van de vrijwilligers.

Bake for Life

In het tweede uur is er aandacht voor http://www.bakeforlife.nl. Bake for Life bouwt bakkerijen in Oeganda en Kenia. In Papendrecht wordt een actie gehouden om geld op te halen voor dit project. Op zaterdag 2 maart van 10:00 tot 15:00 wordt er een beurs met handgemaakte spullen gehouden in De Morgenster in Papendrecht. Er is haak- en breiwerk te koop, baby spullen, kaarten, bonbons, sieraden en nog veel meer! In de studio hebben we organisatoren van deze actie te gast.

Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Het aanleren van dit traditionele bakkersvakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan. Met het bakken verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. Op dit moment heeft Bake for Life vijf bakkerijen in Oeganda en Kenia. Voor hun ruim 140 werknemers en families maakt Bake for Life het verschil met uitzicht op een betere toekomst.

Verder zijn er een aantal van onze vaste onderdelen zoals de column van Peter de Liefde.

Praatpaal Papendrecht, lokaal praatprogramma over politiek, cultuur, wetenschap en levensbeschouwing van Gerrit de Ruiter, Peter de Liefde, Hans Hulswit en René van Engelen: dinsdag van 20:00-22:00 uur Papendrecht FM via website RTV Papendrecht, de app, ether 105.0 en via uw digitale provider.