Nieuwe zoektocht naar vermiste Yoran in Biesbosch levert niets op

0
154
De vermiste Yoran Krol (16) uit Sleeuwijk © Politie

REGIO – Vrijwilligers hebben dit weekend opnieuw een poging gedaan de 16-jarige Yoran uit Sleeuwijk te vinden. Met honden en drones werd er gezocht in de Biesbosch, maar nog altijd ontbreekt ieder spoor van de jongen.

Yoran verdween in de nacht van 23 op 24 december. Sindsdien zijn er meerdere grote zoekacties geweest. Zijn fiets werd een dag na zijn vermissing teruggevonden op de Merwedebrug bij Gorinchem. Op 13 januari zochten meer dan 2.500 vrijwilligers naar de jongen. Op 14 januari vond de politie zijn jas in de rivier de Merwede bij Papendrecht.

Eind januari besloot de politie de zoektocht naar de jongen stop te zetten. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf. Vrijwilligers willen het er niet bij laten zitten en blijven doorzoeken. Dit weekend kamden ze de Biesbosch uit, omdat het lichaam van de jongen daar, vanwege de stroming, mogelijk terecht kan zijn gekomen. Esther van Neerbos van Signi Zoekhonden zegt tegen Hart van Nederland dat ze hoe dan ook door blijven zoeken. “Je wilt de ouders er niet alleen voor laten staan. Het gaat om een 16-jarige jongen.”

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor de redactie Drechtsteden.