Aanmelden voor Theater na de Dam 2024

0
156

REGIO – Dit voorjaar wordt bij ToBe gewerkt aan een bijzondere editie van de jongerenvoorstelling Theater na de Dam. De locatie is het Biesbosch MuseumEiland. Jongeren uit de regio gaan op zoek naar de verhalen van de Tweede wereldoorlog, toen dit gebied veel schuilplaatsen herbergde.

De Biesbosch werd na de bevrijding van Noord-Brabant een grensgebied met het nog niet bevrijde Zuid-Holland. Er vonden gevaarlijke overtochten plaats (crossings) om mensen, berichten of medicijnen naar de overzijde te brengen. Gidsen en koeriers waagden hun leven (niet altijd belangeloos) en deze crossings hebben het leven van mensen gered.

Naar aanleiding van deze verhalen wordt de voorstelling gemaakt. ToBe is op zoek naar jongeren woonachtig in regio Dordrecht en Noord-Brabant (omgeving Biesbosch) die houden van spelen of dansen. Regisseur Clara Peeters en choreograaf Lisa Dammiaans werken vanuit de eigenheid en kracht van de spelers. Wie van dansen en muziek houdt kan zich aanmelden voor Theater na de Dam!

De repetities starten op 2 maart en vinden plaats in de weekenden en in de meivakantie 2024. Het zijn 11 lessen op het Energiehuis in Dordrecht of op de locatie rondom de voorstelling. Deelnemen als speler kost eenmalig €35. De live voorstellingen in de Biesbosch zijn op 4 en 5 mei.

Aanmelden kan op www.tobe.nl/theaternadedam

Deze voorstelling is een productie van ToBe, onderdeel van de landelijke organisatie Theater Na de Dam die samenwerkt met Biesbosch MuseumEiland, Artifex en Brabant Herinnert.