Weinig steun voor protesten

0
145

REGIO – Boeren- en klimaatprotesten: de afgelopen tijd hebben we ze vaak genoeg voorbij zien komen. Veel mensen uit Zuid-Holland steunen deze protesten overigens niet. Dat blijkt uit onderzoek van het Kieskompas, in opdracht van alle regionale omroepen. Meer dan 60 procent van de mensen is tegen de boerenprotesten, tegenover meer dan 70 procent die tegen klimaatprotesten is. Er zijn wel grote verschillen tussen de stad en het platteland.

Kieskompas, in opdracht van alle regionale omroepen. Meer dan 60 procent van de mensen is tegen de boerenprotesten, tegenover meer dan 70 procent die tegen klimaatprotesten is. Er zijn wel grote verschillen tussen de stad en het platteland.

Begin deze maand zijn er op de N214 bij Noordeloos en op de Parallelweg in Meerkerk hooibalen in brand gestoken. Tientallen boeren hebben actie gevoerd nabij de A27. In 2022 trokken er nog meerdere tractoren over de Erasmusbrug richting Den Haag voor een demonstratie. In onze regio is het al wat langer geleden dat boeren hun onvrede uitten: in de zomer van 2022 hing Alblasserdam vol met omgekeerde vlaggen.

Dit is een artikel en een foto van Redactie RTV Dordrecht | Rijnmond