VU: Vaarbewijs en ChatGPT cursussen

0
157

PAPENDRECHT – Bij de Volksuniversiteit Papendrecht wordt een cursus van vier lessen gegeven voor het behalen van het het Klein Vaarbewijs 1. Een vaarbewijs is vereist om met een vaarbewijsplichtig schip op rivieren, kanalen en kleine meren te varen.

Het vaarbewijs is verplicht voor alle plezier- zeil- en motorjachten vanaf 15 meter en ook voor jetski’s, waterscooters, rubberboten en motorboten die harder kunnen dan 20km/uur. De minimumleeftijd voor het Vaarbewijs is 18 jaar. De cursus start op maandagavond 4 maart.
Kosten van het lesboek en het examen zijn niet inbegrepen in de prijs van de cursus.

ChatGPT

Twee jaar geleden was er opeens ChatGPT. Dat veroorzaakte bij geïnteresseerden veel gemengde reacties, variërend van fascinatie en angst tot bezorgdheid. De VU houdt op 5, 12 en 19 maart de driedaagse avondcursus ‘Mijn communicatie met ChatGPT’. Daar leert men om diverse content vormen te schrijven met ChatGPT, waardoor veel tijd valt te besparen.

Ook is er aandacht voor het zgn. prompt engineering: welke prompt (opdracht) geef je ChatGPT voor een optimaal resultaat? De gegenereerde resultaten worden ook bijgeschaafd want niet alles wat ChatGPT schrijft is per se waar. Dit en nog veel meer wordt besproken op drie dinsdagavonden (vanaf 5 maart).

Meer info op deze en andere cursussen is te vinden op http://www.vupapendrecht.nl