Drechtstreek verliest weer van Alblasserdam

0
90

ALBLASSERDAM – Net als tijdens de thuiswedstrijd op 30 september was Alblasserdam beter bij de les dan Drechtstreek. Het veel hoger geplaatste Drechtstreek moest een 3-1 nederlaag incasseren tegen de rode lantaarndrager die veel attenter en feller aan de wedstrijd begon. De punten bleven bij deze onderlinge wedstrijd in Alblasserdam.

Na ruim een half uur schoot Noah Struik zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Drechtstreek wist zich aanvankelijk geen raad met het felle spel van Alblasserdam. Het wist zich nauwelijks goede kansen te creëren maar hield de stand tot aan de rust op 1-0.

In de tweede helft kwam de ploeg wat beter in zijn spel, maar tot goede kansen kwam het niet. De 2-0 werd zelfs genoteerd nadat Jerry Fortes de bal met een prima kopbal achter doelman Alihan Ulusoy plaatste: 2-0. De ploeg van Dennis Schoonewil bleef strijden maar kon nauwelijks dreigend worden. Zo’n tien minuten voor het eind scoorde Jonathan Kappen na een solo zelfs nog de 3-0. Kort voor het einde was Rick Sieses weliswaar nog goed voor een tegengoal maar meer dan de 3-1 zat er voor Drechtstreek echt niet in. De wil om te winnen was bij Alblasserdam domweg veel sterker. Volgens Schoonewil dankte Drechtstreek de nederlaag gewoon aan zichzelf.

Door deze uitslag blijft Drechtstreek op de derde plaats staan, op de voet gevolgd door Wieldrecht. Alblasserdam heeft de laatste plek verlaten en staat één na laatst nu DFC de rode lantaarn heeft overgenomen.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Haastrecht. Aanvang 14.30 uur.