50e rit met AutoMaatje in Papendrecht

0
116

foto aangeleverd

PAPENDRECHT – De eerste mijlpaal van ANWB AutoMaatje in Papendrecht is een feit! Afgelopen week hebben onze planners de 50e rit ingepland voor een Papendrechtse deelnemer. Het aantal vrijwilligers groeide door tot 14 en in het systeem staan al ruim 30 deelnemers die bijna allemaal al ritten hebben geboekt.

ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De dienst is er speciaal voor inwoners die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Hiervoor betalen zij slechts een kleine onkostenvergoeding van €0,35 per kilometer. In Papendrecht wordt deze vrijwilligersdienst gefaciliteerd door Sterk Papendrecht.

Via de mailbox van AutoMaatje komen dagelijks nieuwe ritaanvragen binnen en deze worden ingepland en afgehandeld door de planners. Als zij een match hebben gemaakt tussen deelnemer en chauffeur bevestigen zij deze rit telefonisch aan de deelnemer. Dit extra contactmoment in de week ervaren veel deelnemers als heel prettig! Eén van de planners geeft aan: “Bij het bellen met de aanvraagster, liet ze me weten dat ze nu al uitkeek naar de rit, hoe vervelend de reden van die rit dan ook was”.

De reacties van de deelnemers zijn positief. Zij ervaren het als heel prettig om thuis te worden opgehaald en weer keurig thuis te worden gebracht. De onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer is een schappelijke prijs vinden de deelnemers. De AutoMaatjes zelf vinden het ook een heel mooie manier om iets voor iemand te kunnen betekenen. Deelnemer en chauffeur stemmen samen af of er wordt gewacht of dat de chauffeur naar huis gaat en later terugkomt.

Wilt u ook van AutoMaatje gebruik maken? Dan kunt u contact opnemen met de receptie van Sterk Papendrecht op telefoonnummer 078-6154741. De coördinator van ANWB AutoMaatje komt dan bij u thuis langs om meer uitleg te geven over deze vervoersdienst en kan u direct inschrijven. Na inschrijving kunt u zelf de ritaanvraag doen via de receptiemedewerkers van Sterk Papendrecht. Wel vragen we of u dit twee werkdagen van tevoren wilt doorgeven, zodat we alle deelnemers zo goed mogelijk kunnen helpen. Met een aantal van 14 chauffeurs is de kans echter niet heel groot dat een rit niet kan doorgaan. Probeert u het gerust eens, u zit nergens aan vast.

Meer weten over ANWB AutoMaatje of meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Papendrecht. Bel 078-6154741 of stuur een e-mail naar automaatje@sterkpapendrecht.nl. Bekijk de website voor meer  informatie  www.sterkpapendrecht/automaatje.nl.