Welkom in kraamkamer Moeder natuur

0
78

Zuid-Holland – Voorjaar, dé tijd waarin de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles weer tot leven komt. Om de nieuwe generatie de ruimte te geven om op te groeien, kunnen de boswachters van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap jouw hulp goed gebruiken. Zodat dieren in de kraamkamer de rust krijgen die ze zo hard nodig hebben.

Voor boswachter Melanie en haar collega’s is de lente een van de meest mooie seizoenen van het jaar. “Het is het begin van nieuw leven en vol met geluksmomentjes om de eerste tekenen van ontwaken te zien,” zegt boswachter Melanie. “Of het nu gaat om vogels die terugkeren uit warme oorden of planten die na de koude maanden weer beginnen te bloeien, de natuur bruist van energie en vitaliteit. Het is altijd weer een bijzonder moment om dit te mogen aanschouwen.”

Voorjaarskriebels
Voor veel dieren markeert de lente het startsein om zich een partner aan te meten, een liefdesnest te bouwen en de liefde te bezegelen met kroost. Dit proces is van onmisbaar voor het voortbestaan van planten en dieren. Het Zuid-Hollands Landschap roept daarom alle bezoekers van de natuurgebieden op om zich bewust te zijn van de impact van hun aanwezigheid.

“Rust, reinheid en regelmaat zijn de sleutelwoorden in de kraamkamer van de natuur,” legt boswachter Melanie uit. “Kuikens, eendjes, jonge hazen en reekalfjes zijn kwetsbaar. Zonder verstoring van de mens is het al uitdagend genoeg voor ze om te overleven en op te groeien.”

Voor meer informatie over het Zuid-Hollands Landschap en haar natuurgebieden, bezoek   http://www.zuidhollandslandschap.nl