Er toe doen met NLdoet!

0
165

foto De WipWap: Janny Nijstad

PAPENDRECHT – Voor wie een dag het verschil wil maken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling. Meedoen aan NLdoet op 15 en 16 maart, doet er echt toe…!

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Deelnemers maken kennis met vrijwilligerswerk, helpen een sociaal-maatschappelijke organisatie én het is nog gezellig ook. Janny Nijstad van Vrijwilligerspunt Papendrecht: ‘Vrijwilliger zijn dóet iets met je! Iedereen kan een helpende hand bieden en een maatschappelijke organisatie helpen met een activiteit? Meedoen kan in je eentje, maar nog leuker is het om samen met je sportclub, collega’s of familie te helpen.’

In Papendrecht worden 23 activiteiten aangeboden, deze zijn te vinden op de site van het Oranje Fonds. Extra helpende handen zijn nog welkom bij o.a.: Scouting van Brederode, Speeltuin de Zonnebloem en de WipWap, Wijkvereniging De Kooy, De Trap Af, Gemiva, het Voedselbos en Philadelphia De Grote Vaart. Op http://www.nldoet.nl staat alle informatie en kan men zich aanmelden voor een activiteit.

Burgemeester van Driel doet ook mee
Burgemeester van Driel en de wethouders geven graag het goede voorbeeld. Zij gaan aan de slag in Speeltuin De WipWap die dit jaar 60 jaar bestaat. Ook wordt er geholpen bij het bloemschikken in de Waalburcht door wethouder Sophia de Keizer en Wethouder Janssen zet zijn muzikale talent in op meerdere locaties. Een dag fysiek aan de slag en tijdens het werk in gesprek met andere vrijwilligers in Papendrecht. Vele handen maken licht werk!

Doe ook mee met je sportclub of collega’s
Vrijwilligerspunt Papendrecht roept alle inwoners van Papendrecht op om ook een leuke activiteit uit te kiezen en mee te doen! Ook in het bijzonder worden ‘groepen’ gevraagd om deel te nemen. Zoals bijvoorbeeld een team van de sportclub of samen met collega’s. Zoek een leuke activiteit uit en help op 15 of 16 maart een organisatie door samen aan de slag te gaan!

Meer informatie of hulp bij aanmelden
Bij vragen of voor meer informatie helpt Vrijwilligerspunt Papendrecht je verder. Neem contact op met Janny Nijstad via vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41.