Lezing Susan Smit op Internationale Vrouwendag

0
150

foto aangeleverd

ZWIJNDRECHT – Bibliotheek Zwijndrecht Walburg viert op 8 maart Internationale Vrouwendag met Susan Smit. Van 19.30 tot 21.30 uur is de populaire schrijfster in de bieb voor een lezing over haar werk. Ook presenteert ze haar nieuwe historische roman Alles wat beweegt, die je ter plekke kunt kopen en laten signeren.

Internationale Vrouwendag bij AanZet
Op Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd stilgestaan bij de emancipatie van vrouwen in onze samenleving. We vieren de stappen die vrouwen hebben gezet om de ongelijkheid te verkleinen, maar vragen ook aandacht voor de strijd die in 2024 nog steeds wordt gevoerd. Hiermee blijft het een belangrijk gespreksonderwerp die extra aandacht nodig heeft.

Elvira van Bochove, community librarian bij Bibliotheek AanZet, vertelt: “Het is een eer om Susan Smit op Internationale Vrouwendag te verwelkomen in onze bieb! Iemand die in bijna al haar projecten aandacht vraagt om de positie van vrouwen uit het verleden en in het heden. We kijken ernaar uit om haar samen met enthousiaste bezoekers te mogen ontvangen in Bibliotheek Zwijndrecht Walburg. Het belooft een boeiende lezing te worden, voor jong en oud, met vrouwen als centraal aandachtspunt. Gelijke rechten is en blijft relevant voor alle generaties vrouwen én mannen.”

Het thema van dit jaar is: één wereld, duizend vrouwen. In haar boeken schrijft Susan Smit vaak over de worstelingen, zware leefomstandigheden maar ook over de kracht en de liefde van uiteenlopende vrouwen in verschillende tijdsperiodes. En in haar columns deelt ze de kennis en ervaringen die ze opdoet in het dagelijkse leven. Naast het vrouwenrecht en persoonlijke ontwikkeling zet ze zich ook in voor projecten die het lezen stimuleren.

Het delen van verhalen is een krachtige manier van verbinden. Dit kan gaan om gedachtes en gesprekken die ontstaan na het lezen van boeken, maar ook door het uitwisselen van ervaringen tijdens ontmoetingen met anderen. Naast het uitlenen van boeken organiseert Bibliotheek AanZet daarom diverse activiteiten, lezingen en workshops over actuele thema’s voor verschillende doelgroepen.

Susan Smit
Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van het tijdschrift Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De heks van Limbricht. Allemaal te leen bij Bibliotheek AanZet.

Haar nieuwste historische roman Alles dat beweegt gaat over de Amerikaanse pionier van de moderne dans, Isadora Duncan. Wanneer Isadora zwanger raakt van een gehuwde man, verschuilt ze zich in 1906 enkele maanden in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hier in Nederland wil ze, hopelijk ongezien door de paparazzi, haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet ze alles op het spel. Alles dat beweegt is een verhaal over liefde, vrijheid, obsessie, kracht en verandering. Het boek is tijdens de lezing op 8 maart in de bieb te koop, en er is gelegenheid om het te laten signeren.

http://www.bibliotheekaanzet.nl/activiteiten/lezing-susan-smit