VVD-motie ‘Inclusieve Speeltuin’

0
89

PAPENDRECHT – Tijdens de Papendrechtse raadsvergadering van 29 februari dient de VVD-fractie een motie in over de Inclusieve Speeltuin. De VVD-fractie is in contact gekomen met ‘Stichting de Wiebelkontjes’ en heeft na verschillende gesprekken met een betrokkene van de stichting besloten een motie in te dienen. Daarin wordt o.a. gevraagd om in gesprek te gaan om te onderzoeken welke aanpassingen kunnen plaatsvinden ‘aan de speelplaats in het Vondelpark binnen de bestaande grenzen van de speelplaats tussen de reeds aanwezige paden’.

Als kinderen de kans krijgen, spelen ze altijd en overal en het liefst samen met andere kinderen. Buitenspelen is voor alle kinderen van groot belang. Echter 90% van de speelplaatsen in NL zijn niet geschikt voor kinderen met een handicap. De Papendrechtse VVD zou het een grote meerwaarde vinden als Papendrecht in ieder geval minimaal 1 geschikte speelplek zou krijgen voor kinderen met en zonder handicap.