Drechtstreek weer gelijk tegen Haastrecht

0
147

foto Piet van Beest

PAPENDRECHT – Net als in de uitwedstrijd in Haastrecht eindigde de onderlinge wedstrijd zaterdag in een gelijkspel. Het werd 1-1 na een ruststand van 1-0. Haastrecht was aan het eind van de wedstrijd dicht bij een overwinning maar Drechtstreek had geluk dat een schot van Haastrecht net naast ging.

Drechtstreek begon enthousiast aan de wedstrijd en het had aanvankelijk een licht veldoverwicht. De ploeg viel aan maar slaagde er niet in om grote kansen de creëren. Ook bij de tegenstander ontbrak het aan scherpte en de wedstrijd speelde zich dan ook voor een belangrijk deel op het middenveld af. Pas in de 28ste minuut wist Luuk Bouw na een corner in de mêlee een terug gekopte bal, die niet goed werd weggewerkt, de 1-0 te scoren. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft leken de rollen in het veld omgedraaid. Haastrecht werd sterker en kreeg meer kansen. De druk op het Drechtstreek doel nam toe zonder dat de verdediging daar een goed antwoord op had. Dat leidde in de 57ste minuut ook tot de gelijkmakende 1-1. Daarna hielden de ploegen elkaar in evenwicht ondanks dat Haastrecht meer en betere kansen kreeg op de winst. Drechtstreek slaagde er niet in om een vuist te maken en mocht blij zijn dat vlak voor het eind een schot van Haastrecht net naast het doel van Alihan Ulusoy ging.

Na het verlies tegen Alblasserdam van een week eerder en het gelijke spel tegen Haastrecht staat Drechtstreek er voor de 2e periode minder goed voor dan gehoopt. In die tweede periode staat Groote Lindt bovenaan met 17 punten, gevolgd door drie ploegen met 16 punten, Haastrecht, Schoonhoven en Drechtstreek. Gezien het programma van volgende week lijkt Drechtstreek de kans op die periode wel mis te lopen. Drechtstreek speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Groot Ammers.