Week van het Geld: potjescheck

0
74

PAPENDRECHT – Van 11-15 maart is het de Week van het Geld. Veel mensen weten niet dat zij extra geld kunnen krijgen, voor bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag, het sportfonds of bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes om te gebruiken als je inkomen niet heel hoog is. Niet iedereen kan die potjes echter vinden.

Daarom zijn er van 11-15 maart tijdens de Week van het Geld momenten om een potjescheck te doen op verschillende plekken in Papendrecht. Sterk Papendrecht, SchuldHulpMaatje en andere partners zitten de komende week op verschillende plekken klaar. Met een paar vragen kom je er snel achter of je misschien nog recht hebt op potjes. Die potjes zijn gemeentelijke regelingen of toeslagen en zijn een manier om je inkomen aan te vullen. Gemiddeld levert het invullen van de potjescheck de deelnemers 330 tot 600 euro op. Tijdens de Week van het Geld zijn er daarom extra inloopmomenten gepland op verschillende locaties, waar men langs kan komen voor de potjescheck:

Maandag 11 maart
10:00 – 12:30 uur – Bij Bosshardt
13:00 – 17:00 uur – Bibliotheek AanZet (Kamer: Wilgendonk)

Dinsdag 12 maart
9:00 – 12:00 uur – Sterk Papendrecht
13:00 – 17:00 uur – Bibliotheek AanZet (Kamer: Middenpolder)

Woensdag 13 maart
9:00 – 12:00 uur – Sterk Papendrecht

Donderdag 14 maart
10:00 – 12:30 uur – Bij Bosshardt
13:00 – 17:00 – Sterk Papendrecht

Vrijdag 15 maart
9:00 – 12:00 uur – Bibliotheek AanZet (Kamer: Middenpolder)
13:00 – 17:00 uur – Sterk Papendrecht

Om zo goed mogelijk geholpen te kunnen worden, wordt er soms gevraagd om persoonlijke informatie. Voor het invullen van de potjescheck is het daarom altijd handig om informatie mee te nemen, zoals een recente loonstrook, de hoogte van je huur en eventueel je DigiD om direct na het invullen van de potjescheck eventuele regelingen te kunnen aanvragen.

Wie iemand kent waarvan hij weet of vermoedt, dat hij of zij het financieel moeilijk heeft wordt gevraagd dit bespreekbaar te maken door te wijzen op de potjescheck.