SGP Papendrecht stelt vragen over afschaffen luchtalarm

0
74

PAPENDRECHT – Afgelopen vrijdag maakte minister Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) bekend dat het luchtalarm wordt afgeschaft. Een aantal veiligheidsregio’s noemden dit besluit onbegrijpelijk en onverantwoord. De Papendrechtse SGP-fractie vraagt aan burgemeester Van Driel of de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zich bij deze kritiek aansluit.

SGP-fractievoorzitter Ardjan Boersma: ”Het systeem met het luchtalarm werkt prima en is altijd nog een goede aanvulling op het versturen van een NL-Alert via de telefoon. Onze regio kent veel vervoersbewegingen met gevaarlijke stoffen via het spoor en de weg. Via de Betuwelijn en de A15/N3 gaat dit ook dwars door Papendrecht. De SGP-fractie vraagt de burgemeester om het afschaffen van het luchtalarm in onze veiligheidsregio aan te kaarten en samen met de omliggende gemeenten bij de minister aan de bel te trekken.”

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is een van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland en omvat de 25 gemeenten in de Hoeksche Waard, Drechtsteden en Alblasserwaard. Namens de gemeente Papendrecht is burgemeester Van Driel lid van het Algemeen Bestuur van deze veiligheidsregio.