Lezing over Jeanne d’Arc

0
88
frans hals - 1

PAPENDRECHT – Op donderdagavond 21 maart organiseert Volksuniversiteit Papendrecht een lezing over Jeanne d’Arc. De geschiedenis kent nogal wat bijzondere mensen, die invloed hebben gehad op de loop van diezelfde geschiedenis. Die ‘influencers’ uit vroegere tijden waren voornamelijk mannen. Maar wat te denken van een hele jonge, vrome vrouw uit een boerendorp in Frankrijk, die de toekomst van haar geliefde Frankrijk ten goede doet keren?

We hebben het over Jeanne d’Arc, die zich als zeer gelovig, jong meisje het lot van het Franse volk aantrekt en de strijd aanbindt tegen Engelsen en Bourgondiërs, die haar land dreigen te overrompelen. Jan de Boer zal het levensverhaal van Jeanne d’Arc (1412 – 1431) vertellen binnen de context van de 100-jarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Het verhaal zal ondersteund worden door beeld en geluid.

Inschrijven is mogelijk via www.vupapendrecht.nl of door te bellen naar 078-6154764. De kosten van de lezing bedragen € 19,50

foto aangeleverd