Drechtstreek wint van Groot-Ammers

0
102

GROOT-AMMERS – Na het teleurstellende gelijkspel een week eerder heeft Drechtstreek weer de volle buit binnengehaald. Het versloeg Groot-Ammers met 0-2. De ploeg handhaaft zich daarmee op de 3e plek van de ranglijst in 3C, waar koploper GSC/ODS verrassend en ruim verloor van Haastrecht en het Zwijndrechtse Groote Lindt de 2e periodetitel binnenhaalde.

Drechtstreek begon ijverig aan de wedstrijd. Het speelde aanvallend en het combineerde goed. Toch had de ploeg van Dennis Schoonewil al na drie minuten op achterstand kunnen staan toen een speler van Groot-Ammers de bal voor een leeg doel vijf meter over schoot. Hij kreeg die kans na het onzorgvuldig wegwerken van de bal door de Drechtstreek defensie. De ploeg behield het lichte overwicht en in de 13e minuut leidde dat tot de 0-1 door Koen Lighaam, die de bal op aangeven van Thijs den Dunnen achter doelman Nick Schrijvers kon deponeren. Groot-Ammers creëerde nauwelijks serieuze kansen en Drechtstreek behield het initiatief en het overwicht tot aan de rust.

In de tweede helft begon Groot-Ammers aanvallender en het werd ook gevaarlijker. Er ontstonden wel kansen maar de Drechtstreek defensie bleef overeind. Drechtsreek kreeg zelf ook wel wat mogelijkheden maar die leidden niet tot doelpunten. Zo bleef de 0-1 ruststand nog lang op het bord staan. Zo’n 5 minuten voor het eind van de wedstrijd besloot scheidrechter Ad Bracht om aan Groot-Ammers een strafschop toe te kennen na een lichte overtreding van Luuk Bouw binnen de 16. Die kans voor Groot-Ammers werd echter gemist doordat Drechtstreek doelman Alihan Ulusoy de bal wist te stoppen. Drie minuten later maakte invaller Patrick Tukker, die al ettelijke keren laat in de wedstrijd als invaller scoorde, aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 binnen te werken en de punten veilig te stellen.

Komende zaterdag treedt Drechtstreek thuis aan tegen ZBC’97 uit Zwijndrecht. Aanvang 14.30 uur.