Vleesmes in beslag genomen bij fouilleeracties

0
92
Foto: politie Dordrecht

DORDRECHT – De politie heeft in Dordrecht vorige week onder meer een groot vleesmes in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens meerdere fouilleeracties die preventief werden uitgevoerd.

De fouilleeracties werden gehouden in door de Dordtse burgemeester Kolff aangewezen veiligheidsrisicogebieden en zijn bedoeld om het wapenbezit in Dordrecht terug te dringen. “Wij troffen meerdere steekwapens aan met als uitschieter het afgebeelde vleesmes. Alle wapens zijn in beslag genomen,” laat de politie op Facebook weten.

Zo’n groot mes in je keuken hebben is overigens niet strafbaar, er mee de straat op gaan wel, leggen de agenten uit. Dan valt het voorwerp onder de wapenwet: dat zijn voorwerpen waarvan, gelet op hun aard of de omstandigheden waaronder zij worden aangetroffen, redelijkerwijs kan worden aangenomen dat zij zijn bestemd om letsel aan personen toe te brengen of te dreigen.

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor de redactie Drechtsteden.