Integrale controle in de Drechtsteden-Buiten gemeenten

0
126
Foto: gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Bij een controle met het oog op de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit zijn in de Drechtsteden-Buiten gemeenten vorige week 11 bedrijven gecontroleerd op strafbare feiten en bestuursrechtelijke overtredingen, zoals overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en milieuwetgeving.

De controle vond plaats bij een aantal autobedrijven in de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Het doel van periodieke integrale controles is om in de regio Drechtsteden een eerlijk en veilig ondernemersklimaat te behouden.

Onregelmatigheden
Bij de controle op 7 maart zijn ook in Papendrecht overtredingen en mogelijke misstanden geconstateerd op het gebied van milieuwetgeving en de Arbeidswet. De Omgevingsdienst en Arbeidsinspectie zullen nader onderzoek doen. Daarnaast zijn diverse kentekenplaten en kentekenbewijzen ingenomen. Ook is door de politie een mogelijk van diefstal afkomstige boot in beslag genomen voor nader onderzoek.

Burgemeester Margreet van Driel over de gezamenlijke aanpak: “Het is belangrijk dat we als gemeente samen met partners optrekken in de strijd tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Dat is namelijk een efficiënte en succesvolle manier van controleren gebleken. Zo kunnen we tijdens één controlemoment, meerdere aspecten onderzoeken. Tegelijkertijd begrijp ik ook dat een integrale controle een behoorlijke impact kan hebben op ondernemers. Maar het is nu eenmaal nodig om op deze manier te controleren en te handhaven. Zodat we blijven werken aan een veilig en betrouwbaar ondernemersklimaat.

Samenwerking van partijen
De integrale controle is een samenwerking van verschillende partijen: Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Sociale Dienst Drechtsteden, Nederlandse Arbeidsinspectie, RDW, Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC), politie, Landelijke Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de Drechtsteden Buiten gemeenten.

Bewustwording
In de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit zijn gemeente, politie en andere organisaties ook afhankelijk van signalen van ondermijning die inwoners en ondernemers zelf doorgeven. Om bewustwording en de meldingsbereidheid van inwoners en ondernemers te vergroten besteedt de gemeente Papendrecht regelmatig aandacht aan signalen die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit en wordt het platform Meld Misdaad Anoniem onder de aandacht gebracht.

Ziet u iets verdachts?
Dan kunt u dat op verschillende manieren melden. Bij de politie via 0900-8844 (bij een noodgeval met 112). Doet u liever anoniem een melding? Dat kan telefonisch bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via http://www.meldmisdaadanoniem.nl.