Drechtstreek geklopt door ZBC’97

0
75
Foto: Piet van Beest

PAPENDRECHT – Drechtstreek is er niet in geslaagd om opnieuw van ZBC’97 te winnen. De Zwijndrechters wonnen met 1-2 en namen in de vierde overwinning op rij de punten mee naar huis. Dat die ploeg in de ‘winning mood’ is, was vanaf de aftrap duidelijk. De ploeg ging veel feller van start dan Drechtstreek, dat moeite had om de tegenstander op te vangen.

Al in de vijfde minuut van de wedstrijd kon doelman Alihan Ulusoy met een goede redding zijn doel schoon houden. De Drechtstreek defensie stond aanvankelijk duidelijk onder druk, maar Drechtstreek kwam geleidelijk wat beter in de wedstrijd. Die ploeg wist zelf zeker ook goede kansen te creëren. Zo ging een kopbal van Koen Lighaam maar net naast het doel van invaller doelman Michael Bekkers van ZBC. Aan de andere kant ging een vrije trap van Elvis Versluis, van net buiten de zestien, maar rakelings naast. Het spel ging goed op en neer en er ontstonden over en weer aardige kansen. Rond de dertigste minuut leek ZBC dan eindelijke te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van aanvoerder Geert Cleef.

Weer afgekeurd
In de 37ste minuut was het Drechtstreek dat op voorsprong leek te komen, maar ook dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. ZBC wist steeds vaker gevaarlijk te worden maar Drechtstreek bleef aanvankelijk overeind. Op links was de wendbare en snelle Rayson Koeiman dichtbij de openingstreffer maar na een fraaie solo schoot hij naast. Onder druk had de Drechtstreek achterhoede steeds vaker overtredingen nodig. Routinier Elvis Versluis nam alle vrije trappen en de druk op het Drechtstreek doel nam toe. Op slag van rust werd de Drechtstreek verdediging uit elkaar gespeeld en kon Denzel Bziker eenvoudig de 0-1 binnen schieten.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen toen Rayson Koeiman de 0-2 op zijn naam zette. Na dat doelpunt nam de strijdlust van de Zwijndrechters iets af en kreeg het elftal van coach Dennis Schoonewil wat meer lucht en wat meer kansen. Echt goede kansen wist het niet te creëren, maar het zette wel meer druk. Na een kwartier in de tweede helft leverde dat ook de aansluitende 1-2 op. Na een goede vrije trap van Max Voogelaar kon Koen Lighaam de bal achter doelman Michael Bekkers tikken, die de bal op het schot van Voogelaar niet goed onder controle kreeg.

Rode kaart
Drechtstreek ging op zoek naar de gelijkmaker en het spel werd feller. Er werden behoorlijk harde duels uitgevochten en bij één daarvan kwamen Drechtstreek aanvoerder Dion Warner en Rayson Koeiman elkaar tegen. Koeiman was zo onverstandig om zijn tegenstander een kopstoot te bezorgen en kon na de rode kaart van scheidsrechter Jan IJpelaar het veld verlaten. Na dit incident lukte het ZBC’97 om de voorsprong tot aan het eindsignaal vast te houden en de drie punten veilig te stellen. Een fraai schot van Rick Sieses dat maar net over ging, kon daar niets meer aan veranderen.

Door de winst van Groote Lindt en Wieldrecht zakt Drechtstreek naar de vijfde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag speelt het de uitwedstrijd tegen Schelluinen dat tweede staat. Aanvang 14.30 uur.