Vrijwilligers hospice De Cirkel bezoeken Werelderfgoed Kinderdijk

0
159
Foto aangeleverd: één van drie groepen vrijwilligers met de gids.

REGIO – Hospice De Cirkel heeft afgelopen zaterdag zijn vrijwilligers een lunch aangeboden als dank voor hun belangrijke werk. De stichting doet dit ieder jaar en deze keer gebeurde dit bij de molens in Kinderdijk.

Hospice De Cirkel heeft een vestiging ten behoeve van de inwoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht en een vestiging voor de inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht. Als het in het ziekenhuis of thuis niet meer kan, zijn deze ‘bijna-thuis-huizen’ een waardevolle mogelijkheid voor mensen om te midden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen. De eigen thuiszorgorganisatie en de huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg. Ongeveer 160 vrijwilligers zijn specifiek opgeleid om de bewoners en hun naasten nabij te zijn. Zij zorgen voor eten, drinken en vooral voor liefdevolle aandacht.

Dit jaar was er een speciale verrassing voor de vrijwilligers. Op uitnodiging van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk bezochten zij de molens. Onder begeleiding van deskundige gidsen (ook vrijwilligers) werd een museummolen en het Wisboomgemaal bekeken en een vaartochtje langs de molens gemaakt. Uit de reacties bleek dat dit bezoek zeer gewaardeerd werd.

Na afloop werd een lunch genuttigd bij restaurant het Wapen van Alblasserdam. Manager Annemiek Deunhouwer dankte de vrijwilligers voor hun grote inzet. Ze bedankte ook het bestuur van de stichting vrienden van hospice De Cirkel voor hun belangrijke steun aan het hospice en voor het aanbieden van deze lunch.

Ook voerde Ad van Driel, bestuursvoorzitter van de stichting hospice De Cirkel, het woord. Hij benadrukte het grote belang van het werk van de vrijwilligers. “Zonder jullie zou het hospice niet bestaan. Jullie zijn het kapitaal van onze organisatie. Dagelijks horen we de dankbare berichten van onze bewoners en hun naasten voor jullie liefdevolle inzet.”

Na de melding van enkele toekomstige mutaties in het bestuur van de stichting hospice De Cirkel bedankte hij ook de directie en de vrijwilligers van de Werelderfgoed Kinderdijk voor hun gastvrijheid en de directie en chauffeurs van ‘De Snelle Vliet’. De laatste onderneming regelde gratis het vervoer van alle vrijwilligers naar Kinderdijk en terug.