Bedrijvigheid tijdens NLdoet in Papendrecht

0
149

PAPENDRECHT – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart was het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op ruim 6.700 plekken in Nederland kon iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen. Ook in Papendrecht vonden de nodige activiteiten plaats.

Bedrijvigheid
Op locatie Johannes Vermeerstraat van Gemiva was het op vrijdag al vroeg feest. Wethouder Janssen had zich aangemeld voor een muzikale activiteit met de cliënten. Hij nam niet alleen zijn gitaar mee maar ook een elektrische piano en trakteerde de aanwezigen op een mooi optreden. BijBosshardt organiseerde met vaste vrijwilligers en 2 medewerksters van Coneco bouwbedrijf uit Alblasserdam, een heerlijke High Tea voor nieuwe bezoekers. Overige bedrijvigheid kwam tot uitvoering door 4 medewerkers van Pon Power bij de Volksuniversiteit, 4 medewerkers van Solar Nederland in Speeltuin de Zonnebloem en 6 medewerkers van team Maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente staken de handen uit de mouwen bij Rivas De Wieken.

Inzet van burgemeester en wethouders
Op zaterdagochtend waren burgemeester van Driel en wethouders van Erk, Kosten en van der Borg aan het werk in Speeltuin De WipWap. De speeltuin bestaat dit jaar 60 jaar, dat was voor burgemeester en wethouders een mooie aanleiding om op deze locatie aan de slag te gaan. De speeltoestellen kregen een schoonmaakbeurt en hier en daar werden wat kleine reparaties uitgevoerd. Ook de vaste vrijwilligers en bestuursleden van de speeltuin hielpen mee. Wethouder De Keizer hielp de bewoners van Rivas De Waalburcht bij de bloemschikactiviteit. De Waalburcht had hulp van veel vrijwilligers dit jaar, sommigen melden zich nog op de avond van tevoren aan.

Maatschappelijke betrokkenheid
‘Vrijwilligers-voor-één-dag’ van serviceclub Tafelronde 140 Alblasserwaard stonden klaar voor het zware werk in speeltuin De Zonnebloem. De Ladies Circle Alblasserwaard had het zich niet gemakkelijk gemaakt met hun keuze om aan de slag te gaan in de volkstuin van De Voedselbron. Spitten, harken en onkruid plukken zodat de tuin klaar is voor het zaaien en aanplanten. In het Odensehuis hebben leden van Rotary Noord en Merwede samen met vaste medewerkers, de keuken een grote schoonmaakbeurt gegeven. Ook op locatie De Grote Vaart van Philadelphia, bij Scouting van Brederode, Muziekvereniging Excelsior en Wijkvereniging De Kooy hebben de vaste vrijwilligers en leden zich ingezet om er een geslaagde NLdoet-dag van te maken.

De vrijwilligers die al jaren betrokken zijn bij veel organisaties verdienen een groot compliment. Een dikke pluim ook voor de bedrijven die met de inzet van hun medewerkers, maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarnaast bieden deze bedrijven hun medewerkers de mogelijkheid om door deelname aan NLdoet, kennis te maken met bijzondere doelgroepen en maatschappelijke initiatieven.

RTV Papendrecht is beide dagen van klus naar klus gereisd voor het samenstellen van een mooi beeldverslag dat een indruk geeft van de diversiteit van vrijwilligerswerk. De reportage is binnenkort te zien op het YouTube kanaal van Vrijwilligerspunt Papendrecht en op de site van RTV Papendrecht.

Doe je volgend jaar ook mee?
Volgend jaar is het weer NLdoet. Je kunt echt het verschil maken door je handen uit de mouwen te steken en mee te helpen. Het is heel inspirerend om te zien dat veel Papendrechters vrijwillig iets over hebben voor een ander. Denk je nu ‘ik wil ook vrijwilligerswerk doen’, kijk dan eens op puurpapendrecht.nl/elkaar helpen of maak een afspraak met het Vrijwilligerspunt. Stuur een mail vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078 6154741’. http://www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl