Boomfeestdag in Papendrecht: opgroeien met bomen

0
149
Foto: Richard van Hoek

PAPENDRECHT – Tijdens de boomfeestdag op 20 maart was er ook in Papendrecht volop aandacht voor het landelijke thema ‘Opgroeien met bomen’. 21 leerlingen van groep 7a van IKC Beatrix plantten woensdag zeven gele treurwilgen in Randwijk.

Er is gekozen voor deze bomen omdat ze goed in de omgeving passen. Bovendien komt dit type bomen hier ook van nature voor en doen ze het in onze gemeente ook goed. Wethouder Jan Dirk van der Borg assisteerde twee leerlingen bij het plaatsen van de eerste boom.

Themales
Eerder deze week volgden de leerlingen een themales over bomen en de waarde van bomen voor mens en natuur. Wethouder groen Jan Dirk van der Borg hierover: “Het doet me goed om te zien dat de leerlingen zich vandaag met zoveel plezier hebben ingezet voor een groener Papendrecht. Mooi dat zij onder andere door de Boomfeestdag op jonge leeftijd worden meegenomen in het belang van groen voor een gezonde en fijne leefomgeving.”

Foto: Richard van Hoek

Huismuskastje
Als bedankje voor hun bijdrage aan een groener Papendrecht, ontvingen de leerlingen een huismuskastje om in hun tuin op te hangen. Dat is heel toepasselijk, omdat het dit jaar het jaar van de Huismus is. De kastjes zijn speciaal voor deze gelegenheid door cliënten van Gemiva gemaakt.