Wasko opent nieuw kinderdagverblijf in Papendrecht

0
139
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Wasko Kinderopvang opent een nieuwe vestiging in Papendrecht. Op 5 maart opende kinderdagverblijf (KDV) De Viermaster aan het Van der Palmpad 2 haar deuren voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Willem Louridtz, bestuurder bij Wasko Kinderopvang, en wethouder Arjan Kosten hebben, in het bijzijn van ouders en kinderen, gezamenlijk de officiële opening verricht.

“Kinderopvang is vaak het eerste moment van “loslaten” voor ouders. Een spannend moment dus. Hoe belangrijk is het dan dat je weet dat je kind in vertrouwde handen is.” Aldus wethouder Arjan Kosten tijdens de openingsceremonie. “Jullie zijn een maatschappelijke kinderopvangorganisatie en in die zin pakken jullie je rol. En dat al zo’n 35 jaar. Inmiddels zijn jullie in Papendrecht niet meer weg te denken! Een mooie plek in Papendrecht erbij voor de dagopvang. Het is een omgeving waar niet alleen opvang wordt geboden, maar waar kinderen ook volop kunnen leren en vriendjes kunnen maken.”

Samenwerking met basisschool De Viermaster
De samenwerking tussen Wasko Kinderopvang en basisschool De Viermaster is een belangrijk aspect van deze nieuwe locatie. Samen streven ze ernaar om het Integraal Kindcentrum (IKC) compleet te maken, waar kinderen van 0 tot 14 jaar alles onder één dak vinden. “Het is een plek waar we samenwerken aan een fijne, leerzame tijd op De Viermaster,” aldus Fatma Simsek, locatiemanager Wasko, en Sanne Ponte, directeur De Viermaster. “Dit is een mooie weerspiegeling van onze samenwerking en ons gedeelde streven naar een geïntegreerd leer- en opvangklimaat.”

Focus op de allerkleinsten
Op KDV De Viermaster zal Wasko volledig inspelen op de behoeften van de allerkleinsten. Net als op andere locaties van Wasko, zullen gediplomeerde babyspecialisten worden ingezet. Deze pedagogisch medewerkers hebben een speciale opleiding gevolgd om precies te kunnen weten waar de allerkleinsten behoefte aan hebben. Ze creëren een rijke speel-leeromgeving en bieden leeftijdsgerichte activiteiten aan om het onderlinge plezier en contact te stimuleren en te motiveren.

Missie van Wasko Kinderopvang
Met de opening van KDV De Viermaster zet Wasko opnieuw een stap in het vervullen van haar missie om hoogwaardige, veilige en stimulerende opvang te bieden voor kinderen in de regio.