Lezing Frans Hals VU Papendrecht

0
59

PAPENDRECHT – Na Rembrandt en Vermeer wijdt het Rijksmuseum voor het eerst een grote tentoonstelling aan Frans Hals. 48 schilderijen uit internationale topcollecties tonen de Haarlemse meester op zijn best.

Uitzonderlijk vernieuwend, vrolijk en vol lef: Frans Hals is door zijn losse en impressionistische manier van schilderen een van de meest bepalende kunstenaars van de 17de eeuw. Of het nu statige regenten waren, vrolijke muzikanten of lachende kinderen, met zijn ongeëvenaarde talent verbeeldde hij ze zo levendig dat het bijna lijkt alsof ze echt ademen.

De tentoonstelling Frans Hals is georganiseerd met de National Gallery London en de Gemäldegalerie, Staatliche Museen zu Berlin, en met speciale medewerking van het Frans Hals Museum in Haarlem.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 16 februari t/m 9 juni 2024.