Drechtstreek wint van Schelluinen

0
137

SCHELLUINEN – Na de teleurstellende nederlaag van een week eerder tegen ZBC’97 heeft Drechtstreek zich goed hersteld in de uitwedstrijd tegen Schelluinen. Het won met 2-3 en heeft nu nog slechts één punt minder dan de club op Sportpark Scalune, die derde staat met 37 wedstrijdpunten.

De wedstrijd begon in een rustig tempo waarbij beide ploegen geen fraai voetbal op de mat legden. Er ontstonden maar weinig gevaarlijke situaties, al leek Ralph van der Giessen in de 8ste minuut even gevaarlijk te worden. Zijn aanval werd echter afgefloten wegens buitenspel. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht al leek de druk van Drechtstreek langzaam aan wat toe te nemen. Zo werd een omhaal van Ralph van der Giessen voor het doel na een corner goed weg gewerkt door Schelluinen doelman Jochem van der Werff. Een tweede hoekschop leverde ook geen echt gevaar op. Halverwege de eerste helft ontstonden er wel wat meer momenten waaruit de druk naar voren van Drechtstreek duidelijk werd. Een fraaie aanval eindigend met een goed schot van Rick Sieses werd onschadelijk gemaakt en er ontstonden meer kansen.

Schelluinen liet zich ook niet onbetuigd en slaagde er een paar keer in om gevaarlijk te worden. Drechtstreek doelman Alihan Unlusoy stak echter weer in een goede vorm en wist enkele keren fraai te redden. Een paar minuten voor de rust nam Dion Warner plaats achter de bal voor een vrije trap, op een meter of zes buiten het strafschopgebied. Zijn keiharde en goed geplaatste schot werd in de Schelluinen muur net van richting veranderd en verdween achter doelman Van der Werff: ruststand 0-1.

In de tweede helft zette Schelluinen direct meer druk dan voor rust. Doelman Ulusoy greep daarbij enkele keren achtereen heel sterk in en de stand bleef onveranderd. Aan de andere kant van het veld was Timo Velberg heel dicht bij de 0-2 maar hij schoot de bal vlak voor het open doel ruim over. Ook Luuk Bouw en Thijs den Dunnen wisten hun kansen niet te benutten, maar in de 63ste minuut bracht Koen Lighaam met een prachtige lob de 0-2 op het bord. Zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd schoot de mee naar voren gekomen Nigel de Deugd net voorlangs en kort daarna kon Max Voogelaar de 0-3 binnen schieten.

Met nog tien minuten te gaan leek Drechtstreek op rozen te zitten, maar daar werkte Schelluinen niet aan mee, want Nick Linnenbank schoot de 1-3 binnen en kort daarna maakte Erik Kerkhoven zelfs nog de 2-3. Zo werd het nog een spannende slotfase met kansen voor beide ploegen, maar toen scheidsrechter Richard van der Rest af floot stond de 2-3 op het bord.

Komende zaterdag is er geen programma maar op 6 april speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Groote Lindt uit Zwijndrecht. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.