Leerlingen De Lage Waard openen pop-uprestaurant

0
236
Leerlingen Happietaria Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op 16 april openen 13 leerlingen van de locatie havo/vwo van De Lage Waard opnieuw het pop-uprestaurant Happietaria Papendrecht. Voor dit jaarlijkse evenement is een nieuwe locatie gevonden: de Volksuniversiteit aan de Vondellaan. Met dit restaurant hopen de leerlingen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: een toekomst zonder geweld voor jongeren in Haïti.

De leerlingen uit atheneum vier hebben samen met Tearfund, een organisatie die onder andere jongeren in Haïti wil helpen met een eerlijk toekomstbestendig bedrijf, dit restaurant opgezet. De leerlingen hebben de nieuw gevonden locatie ingericht, de PR geregeld, het menu samengesteld en koks benaderd om lekker te koken. De opbrengst van deze avonden gaat naar Tearfund.

Een team van docenten begeleidt de leerlingen bij het project. “Het is weer een flinke klus, maar ontzettend leuk om te zien dat een nieuwe groep leerlingen weer geheel eigen ideeën heeft. Zo is er bijvoorbeeld veel gewerkt aan de inrichting van de nieuwe locatie. De leerlingen hebben zelfs een decorateur weten te strikken om advies te geven.”, zegt Annemarie Haak, docent Nederlands. Noortje Korteweg, docent natuurkunde, vult aan: “Zowel de leerlingen als wijzelf leren heel veel. Afgelopen maandag hebben we met elkaar en met onze ‘advieskok’ Arco Koetsveld proef gekookt. We kunnen vast verklappen dat het menu ook deze keer voor iedereen iets lekkers biedt. We zijn nu al trots op de leerlingen en hopen dat er veel gasten komen eten en uiteraard hopen we ook dat we veel geld ophalen voor het goede doel.”

Restaurant open en reserveren
Happietaria Papendrecht is geopend op dinsdag 16 april, woensdag 17, donderdag 18, vrijdag 19 april en dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 april. De leerlingen hopen natuurlijk van harte dat er zoveel mogelijk mensen komen eten. Meer informatie over het pop-uprestaurant is te vinden op www.happietaria.nl/happietaria-papendrecht. Ook kan er via deze website worden gereserveerd.