Nieuwe inlooplocatie voor jongeren bij Lange Tiendweg

0
49
Foto: Google Streetview

PAPENDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan om een inlooplocatie voor jongeren in te richten op de Lange Tiendweg. Het gaat hier om het parkeerterrein naast de loopbrug over de Burgemeester Keijzerweg. Dit is ongeveer ter hoogte van de plek waar jeugdcentrum Interval ooit stond. De hoofdlocatie van het jongerenwerk is aan de Boeieraak. Er is ook een inlooplocatie in gebouw De Spil aan de Stellingmolen.

Plaatsing portakabins
Aan de Lange Tiendweg worden portakabins geplaatst, waarvoor enige inpassingstijd nodig is. De gedachte is deze voorziening breed in te zetten voor andere (maatschappelijke) partners zoals Woonkracht10 en Sterk Papendrecht. Zij zullen van tijd tot tijd gebruikmaken van deze inlooplocatie. De inlooplocatie komt volgens het college op redelijke afstand van de bestaande woningen.

Verbetering leefbaarheid
De reden voor het inrichten van deze inlooplocatie is de wens om de leefbaarheid met betrekking tot jongeren in de wijk Kraaihoek te verbeteren. Er is onderzoek verricht naar mogelijke locaties. Onderdeel van het voorstel is een extra jongerenwerker aan te stellen voor en halve week. Dit is mede bedoeld om de twee avondopenstellingen van de extra jongerenlocatie te begeleiden.

Brief aan omwonenden
Het college wil de inlooplocatie in het derde kwartaal van dit jaar realiseren. Omwonenden ontvangen een brief over dit plan.