Burgemeester te gast bij Praatpaal Papendrecht

0
152
René van Engelen, foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Vanavond (dinsdag) is burgemeester Margreet van Driel tussen 20 en 21 uur te gast in het programma Praatpaal Papendrecht.

We gaan met haar in gesprek over haar eerste jaar als burgemeester van Papendrecht. Hoe was het eerste jaar? Welke onderwerpen sprongen eruit?

Daarnaast gaan we in gesprek over het burgemeesterschap in Nederland. Het ambt staat onder druk, lijkt het wel. Onlangs kwam in het nieuws dat het steeds minder goed lukt om geschikte kandidaten te vinden. Daarbij was er ook aandacht voor de mooie kanten van het vak.

Foto: Hans Hulswit

Er zijn zaken waar veel burgemeesters in Nederland mee geconfronteerd worden. Zo is de financiële bijdrage van het Rijk steeds minder toereikend voor alle taken van de gemeenten, zijn er te weinig woningen, personeelstekorten bij o.a. de politie, zijn er asielzoekers die opgevangen moeten worden, enzovoort. In hoeverre spelen deze zaken ook in Papendrecht?

De muziekkeuze in het eerste uur is van de burgemeester zelf, zodat de luisteraar ook een kijkje krijgt in haar muzikale smaak.

Praatpaal Papendrecht is een lokaal praatprogramma over politiek, cultuur, wetenschap en levensbeschouwing van Gerrit de Ruiter, Peter de Liefde, Hans Hulswit en René van Engelen: dinsdag van 20:00-22:00 uur op Papendrecht FM via website van RTV Papendrecht, de app, in de ether op 105.0 en via uw digitale provider. Het programma wordt herhaald op donderdag van 10 tot 12 uur.