MEE mantelzorg geeft tips over zorg thuis

0
58

REGIO – Wie wil weten hoe je iemand vanuit een rolstoel in bed helpt, of hoe je steunkousen makkelijk aantrekt en wat de trucs zijn om een bed te verschonen kan op 18 april terecht bij MEE Mantelzorg. Mantelzorgers en hun zorgvragers zijn daar van harte welkom.

Op die dag organiseren 3e-jaars studenten verpleegkunde in samenwerking met MEE Mantelzorg een open ochtend van 10.00-12.00 uur. Iedereen is van harte welkom in hun praktijklokaal. Daar krijgt men informatie, persoonlijke tips en kan men met persoonlijke begeleiding zelf van alles proberen. De studenten staan klaar om mantelzorgers en hun zorgvragers alles in de praktijk te laten zien en te oefenen. Zo wordt het zorgen thuis een stuk makkelijker.

Mantelzorgers hebben vaak geen medische kennis en geen opleiding in de zorg. Om goed voor een ander te zorgen, zijn deze kennis en vaardigheden wel erg handig. In het project DaVinci mantelt MEE bundelen de studenten en MEE Mantelzorg hun krachten om mantelzorgers te helpen. Bekijk een filmpje over wat men kan verwachten op deze ochtend (Facebook MEEMantelzorg).

Aanmelden kan door te mailen naar info@meemantelzorg.nl of te bellen naar 078 206 32 02. Geef dan door met hoeveel personen u komt op 18 april (10.00-12.00 uur). Locatie: ROC Da Vinci College, gebouw Rosa, Professor Kohnstammlaan, 3312 KL in Dordrecht.