Actie tegen overlast motorrijders in regio

0
83
Foto: Motorrijders Actie Groep

REGIO – Motorrijdersactiegroep MAG, politie, Waterschap Rivierenland, Vijfheerenlanden en Molenlanden slaan de handen ineen om overlast op de dijken aan te pakken. Deze week plaatsen ze in dit kader borden op de dijkwegen. De borden roepen weggebruikers op met gepaste snelheid en niet in groepen over de dijken te rijden.

Drukker op de dijken in recreatieseizoen
Het voorjaar is net begonnen en het paasweekend staat voor de deur. Dit betekent de start van het recreatieseizoen. De dijken zijn geliefde routes voor motorrijders, wandelaars, wielrenners en andere recreanten. Het kan dan erg druk zijn op de dijken, vooral bij mooi weer. Rekening houden met elkaar is op deze momenten extra belangrijk. De borden attenderen weggebruikers hierop. Rijden met gepaste snelheid op de smalle, kronkelige dijken met woningen soms dicht op de rijbaan, voorkomt overlast en onveilige situaties.


Veiligheid voorop

Bij overlast op de dijk denken veel mensen aan motoren. Het probleem is echter breder dan dat. Overlast ontstaat ook door te hard rijden door automobilisten of door grote groepen wielrenners. Wethouder Maarten van Helden van gemeente Molenlanden: “Wij willen dat iedereen kan genieten in ons mooie gebied. Maar veiligheid staat te alle tijden voorop. Rijd niet te hard en houd rekening met elkaar.” De boodschap past binnen de aanpak ‘Maak een Punt van Nul’ van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Samen met gemeente Molenlanden en Waterschap Rivierenland maakt de regio zich hard voor nul verkeersslachtoffers.

Extra handhaving
De boodschap wordt niet alleen verspreid via borden en de media. In de komende weken is de politie extra aanwezig om weggebruikers op de dijken te attenderen op hun rijgedrag en de impact ervan.

Dit is een artikel van onze mediapartner Klokradio.