Start cursus Nordic Walking 4 april 2024

0
69
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Atletiekvereniging Passaat organiseert een cursus Nordic Walking. Bij een goed aangeleerde Nordic Walking techniek worden vrijwel alle spiergroepen gebruikt, zullen stabiliteit, looptechniek en houding verbeteren. Door de afwisselende aan- en ontspanning van de spieren verminderen nek- en schouderklachten.

Trainster Margreet Janssen, die de cursus verzorgt, begint op donderdagavond 4 april om 19.15 uur eerst met enige uitleg om vervolgens buiten op de baan het geleerde meteen in de praktijk te brengen. Er zijn Nordic Walkingstokken te leen.

De 2 volgende cursusavonden zijn op donderdag 11 en 18 april om 19.30 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 39 en daarna mag er tot en met juni 2024 gratis worden mee getraind met de Nordic Walkinggroep op vrijdagavonden om 19.00 uur.

Aanmelden kan per e-mail naar wandelen@avpassaat.nl of per WhatsApp naar 06-46752092.

In vergelijking tot wandelen is bij Nordic Walking het energiegebruik gemiddeld 20% hoger. De belasting op het hart-longsysteem neemt toe, terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toeneemt. Het uiteindelijke resultaat is dat een training effectiever wordt, zonder dat de belasting op de gewrichten, de rug en benen toeneemt.