Zomerschilderwerkplaats VU

0
182
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Voor wie buíten de schoolvakanties weg gaat, is er ín de zomer waarschijnlijk juist behoefte aan wat creatieve activiteit. Daarom organiseert VU Papendrecht weer de Zomerschilderwerkplaats, speciaal gericht op het thema ‘Landschap en natuur’.

Weilanden, sloten, boerderijen, bomen, wolken, bloemen en dieren; alles in de natuur kan uw onderwerp zijn. De docent Teus van Kooten gaat er naar streven zoveel mogelijk met de groep buiten te schilderen op diverse locaties in de natuur. De keren dat het weer dit écht niet toelaat, schilderen we in het gebouw van de VU.

Voor wie?
Tijdens de schilderwerkplaats wordt niet klassikaal les gegeven. U werkt aan een eigen onderwerp en met eigen technieken en materialen, maar u wordt geholpen door de docent en geïnspireerd door uw medecursisten en de omgeving.

Wat moet u kunnen?
Voorheen was deze schilderwerkplaats alleen voor wat meer gevorderde cursisten. Maar hoe belangrijk is dat eigenlijk? Gezamenlijk bezig zijn, ieder op zijn eigen niveau. Proberen de werkelijkheid om te zetten in een realistisch of abstract schilderij. En daar waar u het nodig heeft, is er hulp. Dus, wat moet u kunnen? Niets of juist heel veel. Dat bepaalt u zelf.

Waar moet u over beschikken?
Wat acryl-of aquarelverf, een schilderblok of een doek, kwasten en penselen en als we buiten schilderen een krukje of stoeltje en iets waar u uw werk op kunt leggen of zetten. Er zijn uiteraard enkele tafelezels te leen.
Verder is het handig als u beschikt over een auto of fiets, óf afspreekt met één van de cursisten om mee te rijden. De eerste les is er sowieso iemand bij het gebouw van de VU aanwezig om meerijders op te pikken.

5 woensdagmiddagen vanaf 3 juli
van 13:15 – 15:30 uur
Docent: Teus van Kooten
Cursusgeld: € 100,-
Er wordt gewerkt met eigen materiaal.
Meestal is er koffie of thee verkrijgbaar op de locatie en soms ook iets lekkers.
Dit is echter voor eigen kosten.