Patiënten ASz herstellen thuis van eenvoudige botbreuk

0
50
App en brace, foto: aangeleverd

DORDRECHT – Patiënten die met een eenvoudige botbreuk op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis belanden, krijgen sinds kort een brace of drukverband in plaats van gips. Daarnaast krijgen ze alle informatie om volledig thuis te herstellen in de vorm van een app. Terugkomen naar het ziekenhuis voor een controle is niet meer nodig.

Eenvoudige botbreuken zijn breuken die bijna altijd goed herstellen, zoals een knikje in het polsbot of een kleine breuk in de elleboog. Patiënten met dit soort breuken of met verzwikkingen moesten vaak standaard na een week terugkomen voor controle op de polikliniek chirurgie of de gipskamer. In veel gevallen is dat dus niet meer nodig.

Lees het hele verhaal bij Het Kontakt/Klaroen.