Papendrecht is nu JOGG-gemeente

0
178
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Papendrecht mag zich officieel JOGG-gemeente noemen. JOGG is een landelijk programma dat zich richt op een gezonde leefomgeving voor de jeugd zodat ze structureel gezonder opgroeien. Het hele netwerk rondom een kind draagt daar aan bij, zoals kinderopvang, scholen, sportverenigingen, zorg- en welzijn, bedrijven en gemeente.

Het college van burgemeester en wethouders besloot begin 2024 dat ook Papendrecht JOGG-gemeente wordt. Namens de gemeente ondertekende wethouder Arjan Kosten (van o.a. gezondheid) een overeenkomst met JOGG Nederland.


Om de ondertekening kracht bij te zetten deelde Kosten woensdagmiddag tijdens het FC Straattoernooi op het Cruijff-court aan de Oostkil fruit en water uit aan de deelnemers aan het toernooi. “We willen hiermee actief werken aan een gezondere generatie. JOGG-deelname sluit aan bij de doelen die we hebben gesteld in onder andere het lokaal gezondheidsbeleid, het Vitaliteitsakkoord en het sportbeleid. En de doelen zoals we die in het plan van aanpak Gezond en Actief Leven in de gemeente Papendrecht hebben opgenomen.”

Wat betekent JOGG voor jonge Papendrechters?
JOGG Papendrecht stimuleert goede gewoontes zoals gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen en beter slapen. Jesse Ratsma is de JOGG-regisseur in Papendrecht. “Als JOGG-Regisseur in Papendrecht ga ik de verschillende acties en initiatieven coördineren. Het is fantastisch om jongeren te ondersteunen in het bereiken van een gezonde levensstijl. Mijn missie is het verbeteren van zowel de fysieke als de sociale leefomgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om krachten te bundelen met scholen, ouders, de zorg, de gemeente en andere bedrijven. Een gezonde toekomst begint immers bij een gezonde jeugd!”