Cursus Indiaas schilderen bij Volksuniversiteit

0
53

Vedic Art is een ervaringsgerichte schildermethode waarbij de oorsprong ligt in de Veda’s, de heilige geschriften uit het oude India, In Vedic Art wordt ervan uitgegaan dat de benodigde kennis om te kunnen creëren al in basis in je aanwezig is. Zoals een zaadje al weet hoe het een bloem moet worden.

De Vedic Art is ontwikkeld gedurende een periode van 30 jaar door de kunstschilder Curt Källman vanuit zijn kennis over de Veda’s en de kunst, en bestaat uit meerdere cursussen. O.a. een 6-daagse basiscursus, een 6-daagse vervolgcursus en een 5- daagse verdiepingscursus. In de Vedic Art basiscursus leer je spelenderwijs de 17 principes die je meenemen over ‘The River of Art,’ waarbij je stap voor stap door het creatieve proces heen gaat, en ieder principe je meer en meer in contact brengt met de kennis die diep in jezelf verborgen ligt. Een reis die je meeneemt vanaf de bron van je creativiteit naar andere creatieve mogelijkheden.

Een reis voor de ontwikkeling van je creativiteit en tevens voor de ontwikkeling van je bewustzijn en je innerlijke wijsheid. Je gaat intuïtief aan de slag met de verworven kennis. Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Je krijgt de optimale vrijheid om eens ‘out of the box’ te experimenteren met iets dat je anders nooit zou doen.

Creatief proces
De cursus is voor iedereen toegankelijk. Ook als je geen schilderervaring hebt, zal je ontdekken dat je een creatief proces in jezelf wakker maakt. Ben je echter opgeleid als kunstschilder dan kan de Vedic Art ook een hele nieuwe ervaring en dimensie in je werk en in je leven geven.

Misschien heeft Vedic Art je interesse gewekt, maar twijfel je nog om je in te schrijven voor de 6-daagse basiscursus, dan biedt de Volksuniversiteit in Papendrecht je de ultieme kans om mee te doen met een Vedic Art introductiedag om daarna al dan niet in te stromen in de basiscursus. Tijdens deze dag maak je kennis met de eerste 3 principes uit de Vedic Art en daarmee is deze dag zo goed als hetzelfde als de 1e dag van de Vedic Art basiscursus.

Indien je enthousiast bent geworden na deze Vedic Art introductiedag dan heb je de mogelijkheid om de Vedic Art basiscursus met korting te volgen bij de leslocatie van de docent.

Datum: vrijdag 12 april van 10:00 tot 16:00 uur. Cursusgeld €65,00 inclusief materiaal, koffie of thee met lekkers en lunch. Docente: Sandra Meuldijk.