Gemeente op zoek naar investeerders voor woontoren aan de Veerpromenade

0
792
Foto: Hans Hulswit / RTV Papendrecht

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht is op zoek naar ondernemingen die willen investeren in de bouw van de woontoren die op de hoek van de Markt en de Veerpromenade moet komen. Dit moet een ‘bijzonder, alzijdig gebouw’ worden volgens de gemeente. Onder ‘alzijdig’ verstaat men een gebouw zonder duidelijke voor- of achterkant.

Volgens de gemeente is het de bedoeling “dat het een hoogwaardig en herkenbaar gebouw wordt dat identiteit geeft aan Papendrecht en rekening houdt met zowel de stedelijke als de dorpse schaal. Architectonisch onderscheidend en beeldbepalend.”

Selectie van partijen
De Veerpromenade is door middel van een zogeheten tender in de markt gezet. Een tender is een formele uitnodiging aan bedrijven om zich in te schrijven voor een bepaald project. Uit de ontvangen aanmeldingen selecteert de gemeente drie gegadigden die worden uitgenodigd voor de inschrijvingsfase.

Interesse
De tender wordt uitgevoerd via het aanbestedingsplatform TenderNed. Geïnteresseerden in de ontwikkeling van de Veerpromenade kunnen daar de tenderdocumenten downloaden, vragen stellen over de tender en een aanmelding indienen. De tender is te vinden via https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/330666.