Bluezy Festival in Ridderkerk is weer geslaagd

0
111
Foto: Wessel Dekker

REGIO – Afgelopen zaterdag werd de 19e editie gehouden van het Bluezy Bluesfestival in De Fakkel in Ridderkerk. In totaal kwamen zo’n 500 muziekliefhebbers af op een zestal bands die op het podium hun beste muziek maakten.

Het festival begon om 15.00 uur met een energiek optreden van de Nederlandse formatie Little Hat, die onlangs nog de winnaars waren van de Dutch Blues Challenge. De Franse formatie ‘The Freaky Buds’ volgde daarna met een zeer sterk optreden. Stevige, opzwepende en dampende blues.

Na Harlem Lake, de nieuwe bluesrock sensatie van Nederland, volgde de Amerikaanse zangeres Crystal Thomas, die optrad met muzikanten uit Zuid-Europa. Toen Crystal haar stem liet horen en er op het podium een feest van maakte was het publiek voor haar gewonnen.

Foto: Wessel Dekker

Loepzuiver
Voor de liefhebbers van bluesrock was het Engelse Birdmens zeker een hoogtepunt. Loepzuiver werden de liedjes gebracht door frontman Ian Siegal, die er duidelijk zin in had. Met muzikanten Jon Amor, Rob Barry, Dave Doherty en Jonny Henderson werd een spetterend optreden neergezet.

Afsluiter van het festival was de Talkin’ Blues Band uit Den Haag, die was uitgebreid met drie zangeressen. Een goed geoliede machine onder leiding van zanger/gitarist Peter Langerak, die het publiek tot aan het einde toe bediende.

Nico ‘Bluezy’ Bravenboer, de organisator kijkt met veel plezier terug op het festival. “Ik ben super tevreden over dit festival. De line-up was voor een ieder wat wils, maar alle bands hebben echt het beste van zich laten zien. Het was geweldig.”

Foto: Wessel Dekker

Dit is een artikel van RTV-Ridderkerk voor Streekomroep56.