Kunst op geluidswanden langs de N3 in Dordrecht

0
119
De schermen zijn geplaatst om ervoor te zorgen dat toekomstige bewoners geen last hebben van het voorbijrazende verkeer., foto: gemeente Dordrecht

REGIO – Misschien is het je al opgevallen, er zijn opvallende geluidsschermen geplaatst op viaducten langs de N3 in Dordrecht. Een grote verzameling ronde knoppen (zogeheten ‘dedots’) vormen samen afbeeldingen die de band van Dordrecht met het water verbeelden.

Op de eerste omheining aan de Dordtse Overkampweg staan de thema’s water en sport centraal. Daar zijn een waterpoloër en een schaatser afgebeeld. Binnenkort volgen er ook bijzondere geluidsschermen bij de Galileïlaan, rond het thema scheepsbouw. Bij Amstelwijck wordt het thema groen, blauw en natuur en mogen de bewoners meedenken over het ontwerp.

Bouwbedrijf Heijmans plaatste onlangs 1500 meter aan geluidswanden. De schermen worden geplaatst om de bouw van woningen in de Middenzone van het Gezondheidspark in Dordrecht (bij het Albert Schweitzer ziekenhuis) mogelijk te maken. Ze zorgen voor minder verkeerslawaai en een mooi uitzicht voor automobilisten.

Dit is een artikel van Pim Takkenkamp.