Gemeente roept Papendrechters op actief te zijn in hun buurt

0
94

PAPENDRECHT – Actief in je buurt is een onderdeel van de gemeente Papendrecht en biedt activiteiten waar alle inwoners aan mee kunnen doen. Doel is om op een leuke manier meer mensen te leren kennen, beter te weten wat er speelt in de straat en de buurt te versterken. De gemeente wil bevorderen dat (nog) meer mensen actief worden in en voor hun eigen buurt.

Wethouder Jaco van Erk staat helemaal achter de ambitie van Actief in je buurt: “In Papendrecht zijn veel vrijwilligers actief en ook zijn steeds meer inwoners op elkaar betrokken. Het aantal zogenoemde “Lief en Leed-straten” toont dat aan. Als gemeente creëren we omstandigheden die het mogelijk maken om je met elkaar in te zetten voor je buurt of straat. Ik nodig bewoners uit om daar ook op een goede manier gebruik van te maken. Want dat is nu precies wat we met ‘Actief in je buurt’ voor ogen hebben! Met elkaar werken aan buurten waar het fijn wonen en leven is. Bent of wordt u ook actief in uw buurt?”

Geplande activiteiten
Een overzicht van activiteiten is vorige week in een flyer huis aan huis bezorgd, behalve bij adressen met een nee/nee-sticker. Bijvoorbeeld: vraag een buurtkastje aan om met elkaar spulletjes te ruilen. Of laat ‘Het groene keetje’ vol handig gereedschap naar je straat rollen. Word gangmaker van de Lief & Leedstraten of kom gezellig naar Samen koken, samen eten.

Wie de flyer niet heeft, kan hier kijken.

Meer informatie en contact
De gezichten achter actief in je buurt zijn Lisette en Joanna van de gemeente. Neem gerust contact met hen op als je vragen hebt, iets voor je buurt wil doen of leuke ideeën hebt om Papendrecht mooier, gezelliger of socialer te maken.

Lisette (links) en Joanna

Lisette en Joanna zijn te bereiken via idee@papendrecht.nl. Je kunt ook bellen naar 14078 en naar een van hen vragen.

Meer weten over alle activiteiten van Actief in je buurt? Kijk op puurpapendrecht.nl/actiefinjebuurt.