Is Dordrecht bereid structureel geld op tafel te leggen voor deze molen?

0
82
Archieffoto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Er moet een oplossing komen voor geldproblemen rond de Dordtse molen Kyck Over Den Dyck, die vanuit Papendrecht goed te zien is. Dat vinden de Dordtse partijen VSP en het CDA . De stichting achter de molen op de Noordendijk wordt geregeld geconfronteerd met hoge onderhoudskosten en de gemeente zou daarbij een handje moeten helpen.

“We zien dat de vrijwilligers in staat zijn om bij onvoorzien groot onderhoud een groot bedrag bij elkaar te sprokkelen”, legt Leo Stolk van de VSP uit. “Maar omdat dit de laatste molen is die we nog hebben, vinden wij dat de raad hier best wat meer bij kan helpen.”

De stichting achter de molen wist meer dan 2,5 ton op te hoesten, maar er is meer nodig om het onderhoud af te ronden. Bijpassen is één ding, het CDA vindt ook dat er een structurele bijdrage mag worden gevraagd van de gemeente voor het beeldbepalende pand uit 1713.

Geen pleisters, maar steunkousen?
“Je kunt pleisters blijven plakken, of gaan we verder denken wat we met de molen willen op langer termijn”, zegt Franciske van Vugt-Roose van het CDA. “Want er zal vaker geld voor de molen nodig zijn.”

Maar daarbij moet volgens het CDA ook binnen de gemeenteraad een breder idee ontstaan over hoe om te gaan met oude, beeldbepalende gebouwen in Dordrecht. “We hebben meer erfgoed en ik denk dat het goed is om keuzes te maken. Want alles onderhouden drukt behoorlijk op de begroting.”

Dit is een artikel van Ron van de Rhee.