Papendrechter aangehouden na schietpartij bij Centraal Station Dordrecht

0
340
Archieffoto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Bij het Centraal Station in Dordrecht heeft dinsdagavond een schietincident plaatsgevonden. Volgens de politie gebeurde dat rond halfacht. Meerdere agenten kwamen naar het Stationsplein, waar uiteindelijk zeven verdachten zijn aangehouden. Een van hen komt uit Papendrecht.

Bij de politie was een melding binnengekomen dat er ruzie was ontstaan tussen twee groepen, waarbij vanuit één groep geschoten zou zijn. Daarbij raakte niemand gewond. Er is volgens de politie meerdere keren geschoten, want op straat lagen meerdere lege kogelhulzen.

Onder de aangehouden verdachten zitten een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 17-jarige jongen uit Papendrecht en drie 19-jarigen uit Zwijndrecht, Capelle aan de IJssel en Hoogvliet. De aanhoudingen vonden plaats in de buurt van het Stadskantoor. De mannen en jongen zitten vast en worden verhoord.

Burgemeester Wouter Kolff reageerde kort na het incident via Facebook: