Veerdienst Dordrecht-Werkendam ligt er weken uit, museumdirecteur baalt

0
213
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – De veerdienst tussen Kop van ’t Land in Dordrecht en Werkendam ligt er naar verwachting weken uit. Blue Amigo denkt dat de kans klein is dat er een tijdelijke vervangend veer wordt gevonden. Er wordt niet gevaren door een aanvaring afgelopen dinsdag.

Het niet varen van een pont tussen Dordrecht en Werkendam is een strop voor het Biesbosch Museum, vertelt directeur Peter van Beek. “We zijn qua bezoekers toch voor een groot deel afhankelijk van de pont, dus dit is wel een dingetje”, zegt Van Beek. “Eén van onze medewerkers komt normaal gesproken op de fiets naar het werk.” Dat is nu niet mogelijk, omdat het dan een ritje zou worden van ruim twee uur.

De pont ligt eruit vanwege een aanvaring met een vrachtschip. Wie een lentetochtje door de Noordwaard Polder wil maken, voor een picknick of een blik op het visarendnest, moet daardoor dit weekend waarschijnlijk flink omrijden. Een alternatief is ondanks pogingen van de vervoerder niet gevonden.

Minder bezoekers verwacht
“Ik geloof dat het prima weer wordt voor een fietstocht dus het zou fijn zijn als er toch een oplossing wordt gevonden”, gaat Van Beek verder. “Veel van de fietstoeristen komen via de pont naar hier, dus dat gaan we qua bezoekersaantallen zeker merken.”

Het museum wordt niet actief op de hoogte gehouden door Blue Amigo over de huidige stand van zaken. “We zijn niet op de hoogte gesteld door de veerdienst, dus we houden het via de website in de gaten. De gemeente heeft overal borden geplaatst, dus ik ga er vanuit dat de pont ook komende week niet zal varen”, vult een medewerker van het museum aan.

Op tijd voor de excursie?
“Kijk, voor museumbezoekers met de auto is een beetje omrijden niet zo’n punt”, gaat de museumdirecteur verder. “Maar veel van onze bezoekers die een vaartocht met ons schip gaan maken, kopen online een ticket. Als ze er bij de pont pas achter komen dat hij niet vaart, missen ze onze excursie.”

Dit is een verhaal van Pim Takkenkamp.