Sliedrechter veroordeeld voor diefstal duizend veilingkarren

0
94
Archieffoto

REGIO – Een man van 62 uit Sliedrecht is veroordeeld voor de diefstal van veilingkarren van de veiling van Flora Holland in Honselersdijk. Hij moet een halve maand de gevangenis in, meldt Omroep West. Ook een transporteur uit Giessen in Noord-Brabant werd veroordeeld. Ook hij kreeg een halve maand celstraf.

Ze stalen ruim duizend veilingkarren, die ze verkochten als oud ijzer. In Dordrecht ontmoetten de twee elkaar, en droeg de transporteur de gestolen karretjes over aan de Sliedrechter, die ze naar de ijzerboer bracht.
Flora Holland leed naar eigen zeggen een miljoen euro schade. De twee mannen moeten een schadevergoeding betalen. De diefstal speelde zich af in 2018.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.