Drechtstreek speelt weer gelijk tegen hekkensluiter DFC

0
94

DORDRECHT – Net als in de thuiswedstrijd van 19 november wist Drechtstreek bij DFC niet verder te komen dan een gelijkspel. Werd het toen 0-0, nu werd het 1-1 in een onaantrekkelijke wedstrijd. Met een fikse wind over de lengte van het veld werden veel hoge ballen gespeeld en werd het kijkspel er niet beter op.

DFC begon de wedstrijd met veel strijd en zette stevig druk op zijn tegenstander. Dat leidde tot nogal wat aanvallen op het doel van Drechtstreek. DFC kreeg meerdere hoekschoppen te nemen maar die leidden niet tot doelpuntten. Ook een fraai en keihard schot van Ouassim Aouam kon maar net worden gestopt door Drechtstreek doelman Ulusoy. Aan de andere kant wist doelman Daniël Jansen een prima knal van Dion Warner net uit de hoek van zijn doel te tikken. In de 19e minuut was DFC dat de leiding nam via een doelpunt van Yassine Amarouch, die goed in schoot na onzorgvuldig optreden in de Drechtstreek defensie. Zo’n vijf minuten voor rust mocht Dion Warner een vrije trap nemen op een meter of vijftien van het strafschopgebied. Zijn keiharde schot, met de wind mee, werd vakkundig verwerkt door de uitstekend keepende Daniël Jansen. Drechtstreek kwam op slag van rust nog goed weg toen een DFC-schot op de lat belandde.

In de tweede helft, met Nik Semcesen weer in de ploeg, veranderde er weinig aan het spel. DFC koesterde zijn voorsprong en leek er alles aan te willen doen om het wedstrijdritme van zijn tegenstander te verstoren. De druk van Drechtstreek wel nam toe maar toch duurde het tot de 82ste minuut voordat de ingevallen Ronald Tomassen de gelijkmakende 1-1 binnen schoot. Zijn snoeiharde schot ging rakelings langs de binnenkant van de paal, buiten het bereik van doelman Jansen. Doordat de precies en ‘kort’ leidende scheidsrechter Hans Pekaar zijn klok steeds stil zette als DFC weer probeerde tijd te rekken, duurde de wedstrijd 12 minuten langer. Toen eindelijk het eindsignaal klonk, moesten beide ploegen tevreden zijn met elk een punt.

Na deze remise staat Drechtstreek op de derde plaats achter GSC/ODS, dat won van Groote Lindt, en Schelluinen dat Meerkerk versloeg. Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Unitas. Aanvang 14.30 uur.